Over Frank Irving en Ric Berretty


Frank Irving

Artistieke en muzikale leiding

“Waarom zou je gaan zingen midden in een scene? Leuke vraag die ik mezelf vaak genoeg stel en waar ik niet meteen een antwoord op heb.  In ieder geval omdat het te gek is je te kunnen uiten in zang. Imperfectum vraagt niet om grootse meeslepende songs en showtunes, eerder om kleine overpeinzingen, kwinkslagen en oprecht zingen. En dan is het fijn om te schrijven voor stemmen die je kent.’”
Frank Irving is componist, performer en vocal coach. Eerder dit seizoen schreef hij  muziek voor Villa Kakelbont van Theater Gnaffel. Voor ZEST schreef hij de muziek van chez/de/sans vous , W.V.T.T.K., Drive Inn en De Kersentuin. Als performer werkte hij eerder met Jeannie Charlene, voor Joop van den Ende Theaterproducties, Robert Long en Cirque Du Soleil.

Ric Berretty

Regisseur

“Ik hou ervan het publiek mee te nemen in een sappig verhaal. Het zijn dan ook de tragi-komische tonen die mij het meest aanspreken in Imperfectum. Door de menselijke interacties groots in zowel alle schoonheid als in alle lelijkheid te tonen, krijg je een fijne balans met de liedjes en de live muziek. En daarmee het spectrum waarin de spelers van ZEST het best kunnen schitteren.”
Ric regisseert voor het eerst bij Zest. Eerder maakte hij Moord in de Kerststal (2013), Voor Volk en Vaderland (2013), De Vrouw met de Schoen (2012) en Plaag (2011) bij gezelschappen in Leiden en Delft. Ook regisseert hij close-harmonykoor Close Enough uit Delft. Als acteur is Ric verbonden aan Toneelgroep Imperium uit Leiden.