2013 Chez/de/sans vous

Een ode aan de stad Utrecht, de kracht van theater
en het volgen van je dromen.

Bekijk een impressie van de voorstelling of lees verderop meer over de voorstelling, achtergronden, onze partners en 300 jaar Vrede van Utrecht.

Over chez/de/sans vous

CDSV-met-tag

Johanna, aspirerend theatermaakster en ex-stadsgids, komt terecht in het Utrecht van 1713, een stad vol flamboyante gezanten en gelukzoekers. Wanneer het theaterverbod wordt opgeheven sluit Johanna zich aan bij een kleurrijk gezelschap dat graag een theatervoorstelling wil maken. Laat je meeslepen door deze muzikale vertelling en beleef hoe door hectische toneelrepetities en liefdesperikelen de Vrede van Utrecht uiteindelijk getekend kon worden.

Bekijk de foto’s van de voorstelling

300 jaar Vrede van Utrecht

Ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht bracht amateurgezelschap ZEST ‘chez/de/sans vous’, een muziektheatervoorstelling die zich afspeelt tijdens de vredesonderhandelingen van de Vrede van Utrecht in 1712-13. Om het de internationale gezanten naar de zin te maken, wordt – onder protest van calvinistische geestelijken – het theater- en bordeelverbod opgeheven. Wat volgt zijn chaotische repetities, vastgelopen onderhandelingen, onmogelijke liefdes, gedaanteverwisselingen en misvattingen.

Muziek, script, regie, choreografie en instrumenten uit Museum Speelklok

Frank Irving schreef de tekst en muziek van ‘chez/de/sans vous’ en verwerkte hiervoor in zijn composities 18e eeuwse en hedendaagse invloeden. De voorstelling werd gespeeld in Museum Speelklok. Heel toepasselijk vanwege de gedeelde liefde voor muziek. In ‘chez/de/sans vous’ werd onder andere gespeeld door de zelfspelende muziekinstrumenten uit de museumcollectie, waar de instrumenten op het podium weer hun vertrouwde rol van publieksvermaak krijgen.

Regie was in handen van Jeroen van Sleen; de choreografie werd verzorgd door Mirthe Bron. ZEST werkte voor deze voorstelling samen met Cultuurcentrum Parnassos, theaterkoor Bonton, verscheidene Utrechtse muzikanten, en dansers, allen amateurs. Ook de vormgeving, het maken van kostuums en decors, productiewerk werd uitgevoerd door vrijwilligers. ZEST heeft daarmee laten zien wat Utrecht op het gebied van amateurkunst in huis heeft. In totaal hebben zo’n 70 amateurkunstenaars maar liefst 9 avonden lang samen op het podium gestaan.

Bekijk de foto’s van de voorbereidingen

Beeldmerk_Petra

 

groep_chezdesansvous

Ondertussen kun je ons en de voorbereidingen van de nieuwe productie volgen op
flogo en screen-shot-2012-07-08-at-8-45-25-pm

Voor ‘chez/de/sans vous’ werkte Zest samen met:

MSP_logoLogo BonTon 13

vrede van utrecht 1Par-cultuurcentrum-logo wit lime - blauwe achtergrond