2018 Hebriana

Helan går! 

In Hebriana viert een welvarende Zweedse familie Midzomernacht. Moeder, haar drie dochters, partners en de homoseksuele vriend van één van de partners, komen samen in een familiehuis in de natuur. Ze eten, roken, drinken, praten veel, en luisteren weinig. Achter een wereld van mooie plaatjes en traditie schuilen verborgen waarheden, onvrede en eenzaamheid. Met Hebriana vertelt ZEST een muzikaal verhaal over familiebanden en het verlangen en onvermogen om lief te hebben.

 

Hebriana is gebaseerd op het gelijknamig theaterstuk van de Zweed Lars Norén, een tragikomisch familiedrama, passend in de traditie van Strindberg en Ibsen. Voor ZEST is het stuk door regisseur Arjen Arnoldussen bewerkt en door muzikaal leider René Veen op muziek gezet.

data:
31 mei tot en met 3 juni

tekst: Lars Norén
muziek: René Veen
regie: Arjen Arnoldussen
vormgeving: Frank Irving
spel: Selina Bosma, Stefan Landman, Emily Nijhuis, Smita Sen Gupta, Siegfried Sinnema, Dax Vendrig, Willemijn Zeilstra
band: Impke Bakker, Rafael Barnhard, Michiel Swenneker, René Veen

Mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van:
VSBfonds, KF Heinfonds, Gemeente Utrecht, Stichting Elise Mathilde

Voor Hebriana waren we te gast bij het Hof van Cartesius, een nieuwe, groene werkplek waar creatieve, duurzame ondernemers zélf hun eigen werkruimte bouwen rondom een publieke binnentuin, in het Werkspoorkwartier in Utrecht

Hiermee hebben we weer een bijzonder stukje Utrecht gevonden als decor voor onze voorstelling. We bevinden ons midden in industrieel Utrecht, maar in onze beleving wanen we ons in het vakantiehuis van Ingrid in de Zweedse natuur!