2023 Leedvermaak

Schat! Je kunt me niet vaak genoeg trouwen! Ik vind het zo enig als jullie een feestje hebben! Zo feestelijk! Echt!

De tekst van deze opvoering van Leedvermaak wijkt af van de oorspronkelijke tekst van Judith Herzberg. De afwijking betreft zowel het weglaten en toevoegen van bepaalde teksten, als het opvoeren van een extra personage en het aanbrengen van veranderingen in de structuur van het stuk die hiermee verband houden. Judith Herzberg heeft geen toestemming verleend voor deze ingrepen en kan zich er niet mee verenigen. Zij heeft de opvoering niet willen verbieden, maar verlangt dat wij (hierbij) duidelijk maken dat wij haar tekst zonder toestemming hebben bewerkt.
Zest

ZEST liet zich voor haar nieuwe voorstelling inspireren door het eerste deel van de beroemde trilogie “Leedvermaak, Rijgdraad, Simon”, geschreven door Judith Herzberg. Leedvermaak laat met veel gevoel voor humor en ongemak zien hoe onverwerkte trauma’s generaties lang kunnen doorwerken. Judith Herzberg heeft dat meesterlijk en herkenbaar opgeschreven in achteloos lijkende, luchtige en tintelende dialogen. ZEST zou ZEST niet zijn als ze hier haar eigen draai niet aan zou geven én een flinke dosis zeer gevarieerde muziek zou toevoegen. Dit alles in op de prachtige locatie Jenaplanschool Wittevrouwen in Utrecht.

Bekijk hier onze trailer

Zest zong en speelde Leedvermaak, een stuk van Judith Herzberg, over familie, verlangen en een verleden dat zich niet laat bedekken.  

Foto’s door: EA Bannink en Nico Janssen

Over de makers

Voor onze nieuwe voorstelling bundelde ZEST weer haar krachten met Arjen Arnoldussen en René Veen. Arjen keerde na Angels graag terug als regisseur. Ook René wilde weer met zijn zeer eigen muziekstijl bijdragen aan dit bijzondere stuk.

Naar de tekst van Judith Herzberg

Muziek: René Veen

Regie: Arjen Arnoldussen

Bewerking: Arjen Arnoldussen, René Veen en ZEST

Vormgeving: Frank Irving en ZEST

Productie: ZEST

Spel en zang: Selina Bosma, Stefan Landman, Arno Mol, Emily Nijhuis, Lotus Schallenberg, Smita Sen Gupta, Siegfried Sinnema, Bas Timmermans, Petra Veeneman, Dax Vendrig, Natasja van der Woude en Willemijn Zeilstra

Muzikanten: René Veen (piano), Impke Bakker (saxofoon), Hans Abbink (gitaar) en Ivo de Graaf (synthesizer)

Met dank aan: