2023 Leedvermaak

Over Leedvermaak

ZEST liet zich voor haar nieuwe voorstelling inspireren door het eerste deel van de beroemde trilogie “Leedvermaak, Rijgdraad, Simon”, geschreven door Judith Herzberg. Leedvermaak laat met veel gevoel voor humor en ongemak zien hoe onverwerkte trauma’s generaties lang kunnen doorwerken. Judith Herzberg heeft dat meesterlijk en herkenbaar opgeschreven in achteloos lijkende, luchtige en tintelende dialogen. ZEST zou ZEST niet zijn als ze hier haar eigen draai niet aan zou geven én een flinke dosis zeer gevarieerde muziek zou toevoegen. Dit alles in de verrassende locatie van Watdajel in Bilthoven.

Over de makers

Voor onze nieuwe voorstelling bundelt ZEST al haar krachten. Arjen Arnoldussen keerde na Angels graag terug als regisseur. Dit keer wilden we extra nadruk op de muziek en dus vroegen wij ons af hoe het zou zijn als we zowel René Veen als Frank Irving zouden vragen muziek te schrijven? De beide heren durfden het experiment aan: één voorstelling, opgebouwd uit hun twee zeer eigen muziekstijlen. Is één en één drie? Wij denken van wel!

Bijzondere samenwerking: Watdajel

Voor onze voorstelling Leedvermaak is ZEST te gast bij het Utrechts kunstenaarscollectief Watdajel in Bilthoven. Watdajel streeft er naar een broedplaats te creëren voor Utrechtse cultuurmakers, met als achterliggend doel om via de kunst mensen bij elkaar te brengen en de maatschappij door verbinding te versterken: “Ons streven is dat makers rondom Utrecht het culturele centrum weten te vinden om hun talenten te tonen en te ontwikkelen. Zo wordt het culturele centrum een hub waar kunst floreert, transformeert en inspireert.” (https://watdajel.com)