Over Zest

ZEST staat voor theater met een twist,
voor een onverwachte invalshoek en net dat beetje extra smaak.
ZEST staat voor diversiteit, creativiteit en energie.

De spelers van ZEST vormen een diverse groep mensen met interesses in muziek, acteren en beweging. Onze diversiteit en inbreng van spelers en zangers in de producties, zorgen voor een creatieve, energieke sfeer. Professionaliteit staat hoog in het vaandel en we streven ernaar om producties te maken van een hoge kwaliteit.

In onze producties draait het om de samensmelting van muziek en theater. Muziek kan continu op de voorgrond staan zoals bij musical en opera, of dienen als achtergrond en sfeerbepaler. Bij ZEST worden beide manieren van muziek in theatrale setting verkend. Hierbij worden alle teksten gezongen door de spelers zelf, met begeleiding van muzikanten die soms meer, soms minder onderdeel zijn van het theaterbeeld. Naast de muziek is de locatie een belangrijk en bepalend element. ZEST is altijd op zoek naar originele locaties om de producties een extra lading mee te geven. Hierdoor kunnen de toeschouwers een unieke theaterervaring beleven.

Met verrassend theater, sprankelende muziek en optredens op bijzondere, sfeervolle locaties zorgt ZEST voor bijzonder theater, puur en met een twist. De spelers van ZEST zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij elke nieuwe productie leggen we de lat een stukje hoger verleggen we onze grenzen. Hierbij helpt de artistieke leiding de spelers om buiten hun comfort-zone te treden.

Geschiedenis

ZEST is voortgekomen uit de Parnassos-productie Tango Canción. Na de presentatie van deze cursus hadden de deelnemers nog geen genoeg van zingen en acteren. Er werd daarom besloten om de productie nogmaals uit te voeren, ditmaal als kunstroute voor het AmateurKunstFestival Utrecht. Met deze productie won ZEST de eerste prijs van de kunstroutes op het AmateurKunstFestival Utrecht. De kunstroute werd daarop nogmaals uitgevoerd op andere locaties in de stad, ditmaal in het kader van de Culturele Zondagen.
Daarna besloot het gezelschap zelfstandig verder te gaan; ZEST was geboren. Dit werd gevierd met een laatste uitvoering van Tango Canción (el Final), ditmaal in een kroegsetting, in de bar van Cultuurcentrum Parnassos.

Zest bestaat uit:

Selina Bosma, Stefan Landman, Arno Mol, Emily Nijhuis, Lotus Schallenberg, Smita Sen Gupta, Siegfried Sinnema, Bas Timmermans, Petra Veeneman, Dax Vendrig, Natasja van der Woude en Willemijn Zeilstra.

Alle leden nemen zowel spel, zang en productie voor hun rekening.

De artistieke leiding wisselt per productie.