Perspagina

Hieronder vindt u het persbericht en link naar beeldmateriaal voor de De Gouden Draak.

PERSBERICHT

26 maart 2017

2017 is het jaar van ‘De Gouden Draak’ voor Theatergroep ZEST

Utrecht – Muziektheatergezelschap ZEST speelt ‘De Gouden Draak’, een muzikale vertelling waarin de levens van 17 personen in en rond een Thais-Chinees-Vietnamees restaurant met elkaar verweven blijken te zijn. ZEST speelt deze voorstelling van 11 t/m 14 mei vijf keer, in UCo te Utrecht. Kaartverkoop en meer praktische informatie is te vinden op www.theaterzest.nl.

Een jonge Chinees met tandpijn in de krappe keuken van het restaurant. Een man die hoopt dat zijn vrouw bij hem terugkomt. Twee stewardessen die elkaar na een lange vlucht eigenlijk niets meer te vertellen hebben. Mensen in op het eerste gezicht alledaagse situaties. Afgezien van de gerechten op de menukaart, lijkt weinig hen te binden. De ongemakkelijke waarheden die achter het alledaagse schuilgaan, worden in deze voorstelling echter stukje bij beetje blootgelegd. Vertelling, spel en muziek lopen naadloos in elkaar over, en zorgen samen voor een onvergetelijke ervaring, waarbij wegkijken helaas niet mogelijk is.

 

ZEST is een Utrechtse groep voor amateurmuziektheater, die sinds 2010 ambitieuze voorstellingen maakt op bijzondere locaties. Voor hun zevende productie heeft ZEST met een nieuw artistiek team gewerkt. Regisseur Arjen Arnoldussen heeft ‘De Gouden Draak’ van Roland Schimmelpfennig bewerkt en muzikaal leider René Veen heeft een muzikale begeleiding voor het stuk geschreven. Beiden zijn erg enthousiast over de thematiek van ‘De Gouden Draak’. “Het is een heel actueel stuk in deze tijd. We maken het onzichtbare zichtbaar, en dat is wat mij aantrekt,” aldus René. Ook de spelers zijn erg verheugd over het werk dat is verzet. “Onder leiding van Arjen en René hebben we een stuk gemaakt dat, ondanks de soms zware thema’s, ook veel humor en luchtige momenten heeft,”zegt Smita Sen Gupta tevreden.

 

Zoals ieder jaar, speelt ook nu de locatie een belangrijke rol in de voorstelling. Na de afgelopen jaren te hebben gespeeld in o.a. een fort, een oude uitgeverij, Museum Speelklok en Wolvenplein, heeft ZEST ook voor deze voorstelling een originele, sfeerverhogende locatie gevonden: UCo, een energieneutrale monumentale NS- loods, waar ondernemers en MKB bouwen aan een duurzame samenleving. Voor ZEST is dit de ideale locatie voor ‘De Gouden Draak’, vanwege de maatschappelijke thema’s die in het stuk terugkomen.

 

————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie:

De Gouden Draak

11, 12 mei (20.00), 13 mei (14.30 en 20.00), 14 mei (14.30)
UCo, Tweede Daalsedijk 6, 3551 EJ  Utrecht
€17 , €15,- (voorverkoop via www.theaterzest.nl)
De voorstelling vanuit het restaurant bekijken? Bestel een VIP-kaart!
Meer informatie:  Smita Sen Gupta, 06 11584952, info@theaterzest.nl

Op 6 en 7 mei wordt gerepeteerd op locatie en is het mogelijk voor pers om de locatie en repetities te bezoeken. Indien geïnteresseerd, kunt u contact opnemen met bovenstaand contactpersoon.

Persfoto’s

Klik op de foto’s om ze in origineel formaat te openen.